Σήμερα, στα 60 τους οι άνθρωποι είναι ακόμη νέοι και δραστήριοι, ενώ μπορούν να παραμένουν και πολύ γοητευτικοί. Οι άνδρες και οι γυναίκες της εποχής μας ζουν πλέον μια ζωή γεμάτη δραστηριότητες.

Όσοι και όσες παραμέλησαν τον εαυτό τους τις προηγούμενες δεκαετίες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι πια καιρός να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην περιποίηση τους. Φυσικά, για όσους είχε προηγηθεί σωστή πρόληψη και περιποίηση, τα πράγματα είναι πιο εύκολα όσον αφορά τα σημάδια του χρόνου και την αντιμετώπισή τους.

Για την πρόληψη αλλά και αποφυγή ασθενειών σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας δραστηριότητας πρέπει να είναι η ήπια άσκηση, το περπάτημα ή το κολύμπι.

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού. Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα, που εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη, ή στον καρπό. Γι΄αυτό χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Μπορεί να οδηγήσει σε πόνους, ανικανότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις, στο θάνατο. Σε όλους μας παρατηρείται κάποια οστική απώλεια με το πέρασμα των χρόνων, αλλά δεν θα εμφανίσουμε όλοι οστεοπόρωση. Στην μέση ηλικία, η πιθανότητα για τις γυναίκες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση μεγαλώνει, γιατί χάνουν την προστατευτική ιδιότητα των οιστρογόνων στα οστά. Εκτός από την άσκηση σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή του ατόμου.

Όταν μία διατροφή είναι ισορροπημένη, περιλαμβάνοντας όλες τις ομάδες τροφών (σαλάτες, όσπρια, γαλακτομικά κ.α.), είναι ικανή να εφοδιάσει τον οργανισμό μας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Παρόλα αυτά, η σύγχρονη διατροφή παρουσιάζει έλλειψη σε βασικά συστατικά, επειδή καθημερινά καταναλώνουμε ελάχιστα φρέσκα τρόφιμα, με χαμηλή αρκετές φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνες, λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων στην καλλιέργειά τους.

Έτσι, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το φύλο και τον τρόπο ζωής συστήνεται συχνά και η χορήγηση βιταμινούχων συμπληρωμάτων.